Frisius: historische cartografie voor een breed publiek

Frisius is ontstaan vanuit een passie voor historische cartografie. Die passie voor historische kaarten en oude stadsplattegronden willen wij graag delen met een breed publiek. Oude kaarten hebben bij veel mensen een beetje een stoffig imago, en/of worden gezien als exclusieve, dure objecten voor verzamelaars. Echte, authentieke oude kaarten, zeker de meer zeldzame, zijn ook inderdaad niet goedkoop.  

De echte verzamelaar is alleen geïnteresseerd in écht oude kaarten die antiquarische waarde hebben. Voor reproducties van historische kaarten zullen veel verzamelaars ongetwijfeld hun neus ophalen. Prima, dat mag.
Frisius richt zich op een ander publiek. Wij halen oude kaarten en plattegronden uit de sfeer van duur, exclusief, antiquarisch en ontdoen historische kaarten van het stoffige imago. Wij kijken met een frisse blik naar historisch kaartmateriaal, geven oude kaarten een tweede leven en maken ze in allerlei varianten bereikbaar en aantrekkelijk voor een breed publiek.

Want oude kaarten verdíenen een breed publiek. En andersom verdient een breed publiek het om de schoonheid van de enorme hoeveelheid verborgen cartografische schatten te ontdekken!
 

Reproducties van historische kaarten: wanddecoratie met een verhaal

Frisius levert reproducties van historische kaarten en oude stadsplattegronden op allerlei materialen. Onze digitale collectie omvat meer dan 2000 historische kaarten en plattegronden. Dankzij moderne printtechnieken kunnen we die oude kaarten niet alleen afdrukken op papier, maar ook op aluminium, canvas, fotobehang of  als textielposter. Reproducties van historische kaarten op die materialen kunt u bij Frisius direct online bestellen.
 

‘Specials’ op basis van historische kaarten

Oude kaarten lenen zich ook uitstekend voor het maken van andere mooie producten met een verhaal. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens met een print van een historische kaart of oude stadsplattegrond: een unieke woonaccessoire met een verrassend dessin én een eigen verhaal! Of ga voor een maatje groter en laat een oude plattegrond van uw woonplaats printen op een zitzak...
De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt: gordijnen met een historische kaart,  placemats, oude kaarten op akoestische panelen, etc. etc.
 

Meer informatie over Frisius en over historische kaarten en plattegronden vindt u op onderstaande pagina's:

Historische kaarten: letterlijk en figuurlijk een mooi tijdsbeeld

“Een mens die geen historische kaart heeft, verdwaalt in het verleden”

Onze uitgebreide en gevarieerde collectie historische kaarten en plattegronden

Zoekt u een mooie oude kaart van uw eigen omgeving? Vraag het Frisius!

Historische kaarten in soorten en maten