Meer dan 2000 schitterende oude kaarten

In de Nederlandse archieven liggen honderdduizenden oude kaarten. Frisius heeft de mooiste voor u verzameld. De collectie bevat vooral kaarten van Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Maar er zijn ook kaarten van (plaatsen in) andere provincies. En er komen regelmatig nieuwe kaarten bij. De bestanden hebben we 'digitally remastered' waardoor ze geschikt zijn om er de mooiste afdrukken van te maken op verschillende materialen. Meer informatie over die digitale bewerking vindt u hier.  

Bij ‘oude kaarten’ wordt vaak alleen of als eerste gedacht aan bekende stadsplattegronden, bijvoorbeeld die van Joan Blaeu. Logisch, want die zíjn ook prachtig. En wereldberoemd. Maar de Nederlandse cartografie heeft meer moois opgeleverd, véél meer. Frisius laat u graag óók kennismaken met de vaak ongekende schoonheid van al die andere kaarten. Kaarten die zeer gedetailleerd laten zien hoe het landschap bij u in de buurt er eeuwen geleden uitzag. Kaarten die ogen als een abstract kunstwerk. Zwart-wit kaarten. Kaarten met weinig kleur, kaarten met veel kleur. Spectaculaire kaarten van polders en rivieren. Sierlijke kaarten, zakelijke kaarten. Plankaarten, toeristische kaarten, reclamekaarten. Interessante kaarten. Mooie kaarten. Schitterende kaarten.     

De verscheidenheid is enorm. Maar één ding hebben alle kaarten gemeen: ze intrigeren, vertellen een verhaal, spreken tot de verbeelding.  
 

Zoekopdracht

Hebt u ondanks onze uitgebreide collectie toch niet gevonden wat u zocht? Op basis van ‘no cure no pay’ gaan we graag voor u op zoek. Grote kans dat we alsnog een kaart vinden die aan uw wensen voldoet en waarvan u een afdruk wilt bestellen. In dat geval rekenen we voor het zoeken € 20, bovenop de prijs voor de afdruk.