Uitgebreide en gevarieerde collectie historische kaarten

In de Nederlandse archieven liggen honderdduizenden historische kaarten. Frisius heeft de mooiste voor u verzameld. De collectie bevat vooral historische kaarten van Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Maar we hebben ook historische kaarten van (plaatsen in) andere provincies. En er komen regelmatig nieuwe kaarten bij. De bestanden hebben we 'digitally remastered' waardoor ze geschikt zijn om er de mooiste afdrukken van te maken op verschillende materialen. Meer informatie over die digitale bewerking vindt u hier.  

Bij historische kaarten wordt vaak alleen of als eerste gedacht aan bekende stadsplattegronden, bijvoorbeeld die van Joan Blaeu. Logisch, want die zíjn ook prachtig. En wereldberoemd. Maar de Nederlandse cartografie heeft meer moois opgeleverd, véél meer. Frisius laat u graag óók kennismaken met de vaak ongekende schoonheid van al die andere historische kaarten. Historische kaarten die zeer gedetailleerd laten zien hoe het landschap bij u in de buurt er eeuwen geleden uitzag. Historische kaarten die ogen als een abstract kunstwerk. Historische kaarten in zwart-wit. Historische kaarten met weinig kleur, historische kaarten met veel kleur. Spectaculaire historische kaarten van polders en rivieren. Sierlijke historische kaarten, zakelijke historische kaarten. Historische plankaarten, historische toeristische kaarten, historische reclamekaarten. Interessante historische kaarten. Mooie historische kaarten. Schitterende historische kaarten.     

De verscheidenheid is enorm. Maar één ding hebben alle historiche kaarten gemeen: ze intrigeren, vertellen een verhaal, spreken tot de verbeelding.  
 

Zoekopdracht

Hebt u ondanks onze uitgebreide collectie historische kaarten toch niet gevonden wat u zocht? Op basis van ‘no cure no pay’ gaan we graag voor u op zoek. Grote kans dat we alsnog een historische kaart kaart vinden die aan uw wensen voldoet en waarvan u een afdruk wilt bestellen. In dat geval rekenen we voor het zoeken € 20, bovenop de prijs voor de afdruk.