Reproducties op verschillende materialen

Wij zijn gek op oude kaarten. Maar ook op moderne technieken en materialen. Frisius levert dan ook ´oude kaarten in een nieuw jasje´. Maar gewoon een afdruk op papier kan natuurlijk ook. Nou ja, gewoon… Het gaat dan wel om extra zwaar papier (250 g/m2), voorzien van een mat laminaat.

Kaart op fotobehang

Met een afdruk op fotobehang wordt de ´look and feel´ van een oude kaart zeer dicht benaderd. Dit materiaal is superzwaar (270 g/m2) en volledig mat. De lichte oppervlaktestructuur geeft het de uitstraling van het papier waarop men vroeger kaarten tekende of drukte. Het heeft een  grote kleurkracht waardoor de kleuren van de wand afspatten! En dat is nog niet alles: het materiaal scheurt niet, kreukt niet en de print is krasvast. Het zelfs eenvoudig schoon te maken. Ook aan het milieu is gedacht: het materiaal is PVC-vrij en wordt bedrukt met Ecolabel-gecertificeerde inkten.

Een kaart op fotobehang kunt u direct online bestellen en afrekenen.

Kaart op geborsteld aluminium

Dibond Butler Finish is een 3 mm dik sandwichpaneel met een toplaag van geborsteld aluminium. Een afdruk op aluminium geeft je oude kaart een verassende en bijzondere uitstraling: stijlvol en modern. Dat bedoelen met ‘een nieuw jasje’!
Zwart-wit kaarten komen nog eens éxtra mooi uit op Dibond. Het wit in de afbeelding wordt niet afgedrukt; daar blijft dus de aluminiumkleur zichtbaar. Dat geeft een zeer bijzonder en fraai effect: alsof u een moderne versie aan de wand hebt van de koperplaat waarmee de oude kaart ooit gedrukt werd (maar dan natuurlijk niet in spiegelbeeld)!
Uw kaart op Dibond Butler Finish wordt geleverd inclusief ophangsysteem. Wel zo handig.

Een kaart op Dibond Butler Finish kunt u direct online bestellen en afrekenen.

Kaart op massief aluminium

Fout: bij deze optie wordt de kaart niet op het materiaal gedrukt, maar in het materiaal (2 mm dik massief aluminium). Zo ontstaat een product met een krasvaste en UV-bestendige toplaag. Het oppervlak is volledig glad maar spiegelt niet. Uw kaart wordt met grote precisie uitgefreesd en krijgt rondom een klein facetrandje. Eén en ander resulteert in een uniek, 'high-end' product met een zeer luxe uitstraling, dat u ook probleemloos buiten kunt ophangen. Het ophangsysteem hebben we al voor u gemonteerd. Let op: de levertijd voor dit ‘state of the art’ product is drie weken.

Een kaart op massief aluminium kunt u direct online bestellen en afrekenen.

Overigens: door de hoogwaardige druk- en freestechniek kent dit product ook andere, spectaculaire toepassingsmogelijkheden. Wat denkt u bijvoorbeeld van een oude kaart als tafelblad? Of als achterwand voor uw keuken? Meer informatie over dergelijke ‘custom made’ producten vindt u onder ‘Specials’.     

Kaart op canvas: nu ook voor outdoortoepassingen!

Canvasdoeken zijn al jaren een geliefd item in veel huiskamers. Sinds kort mag je daar de tuin, het balkon of de buitenmuur aan toevoegen. Outdoortoepassingen zijn mogelijk dankzij het gebruik van sterk PVC-doek in combinatie met geïmpregneerde houten frames.
De populariteit van canvasdoeken laat zich eenvoudig verklaren. De hoge resolutie print komt perfect tot haar recht op het matte canvas met B1-brandcertificering. Het opspannen op sterke houten frames (18 mm dik) gebeurt volledig automatisch.

Een afdruk op canvas is alleen verkrijgbaar in een aantal standaardformaten. De breedte/hoogteverhouding daarvan is vrijwel nooit precies dezelfde als die van de kaart. Het verschil ‘vangen we op’ door middel van een (digitaal) passepartout in een kleur die past bij die van de kaart.

Een kaart op canvas kunt u direct online bestellen en afrekenen.

Een kaart als textielposter

U kent ze (nog) wel, die prachtige oude wandkaarten die op school gebruikt werden. Wilt u de kaart van uw keuze de uitstraling geven van zo’n oude schoolwandkaart? Bestel de kaart dan als textielposter!
Het materiaal bestaat uit een kreukvrij textiel van polyester. Dankzij de hoogwaardige printkwaliteit komen de kleuren prachtig uit op dit soepele materiaal. De beukenhouten stokken zijn zowel onder als boven door middel van een tunnel bevestigd. De tunnel is afgewerkt met een stiknaad van witte garen. De zijkanten zijn lasergesneden voor een strakke afwerking en om rafelen te voorkomen. Het touwtje voor het ophangen heeft een lederlook en wordt los meegeleverd.

De textielposter is leverbaar in drie verschillende breedtes: 60, 90 of 120 cm. De hoogte wordt bepaald door het formaat van de kaart die u wilt laten afdrukken.

Een kaart als textielposter kunt u direct online bestellen en afrekenen.